Ķemeru svētku svētki šogad priecējuši ar īpaši daudzveidīgu programmu

Ieva Lazda

DSCN4377

Pagājušajā nedēļas nogalē – 7. un 8. augustā – notika gadskārtējie Ķemeru svētki, un šogad to programma bija īpaši daudzveidīga un jaunumiem bagāta.

Vēl nebijušu gaisotni nakts koncertā pie Ķirzaciņas uzbūra Mikus Frišfelds ar savu komandu; pirmo reizi muzikālais sniegums tika papildināts arī ar īpašām video projekcijām.

Ķemeru svētku bērnu rīta programmas laikā, kas Eduarda Švāna vadībā notika 8. augusta rītā, bija iespēja ne vien baudīt Jūrmalas bērnu vokālā ansambļa “Visi kā viens” un popgrupas “Punktiņi” priekšnesumus, bet arī piedalīties visdažādākajās aktivitātēs un nopelnīt balvas. Bija iespēja gan pamēģināt līst cauri “zeķei”, gan laistīties ar ūdeni, gan tikt pie īpašiem ķermeņa un pat matu zīmējumiem. Bet bērnu rīta noslēgumā īstus burvju trikus bērniem palīdzēja apgūt kristīgais iluzionists Zigmārs Atvars.

Interesentu netrūka arī svētku norisēm, kas piedāvāja vairāk iepazīt pašus Ķemerus, to vēsturi, unikālos dziednieciskos resursus un dabas vērtības. Cilvēki aktīvi iesaistījās gan izziņas aktivitātēs pie sēravota paviljona “Ķirzaciņa”, gan dabas izglītības centra “Meža māja” piedāvātajās aktivitātēs; izmantoja iespēju noskatīties vēsturiskās filmas par Jūrmalas un Ķemeru kūrorta vēsturi kūrorta rehabilitācijas centrā “Jaunķemeri”, kā arī apmeklēja Ķemeru bibliotēku, kur varēja aplūkot gan mākslinieces Mairas Veisbārdes darbus, gan izstādi “Mūsu ķemernieki”, kas tika izveidota ar ķemernieka Jāņa Ķirša atbalstu.

Visu dienu rosība neapsīka arī Jaunajā parkā, kur šogad bija īpaši bagātīgs radošo,  sporta un izklaižu aktivitāšu klāsts. Svētki, kā ierasts, noslēdzās ar lustīgu, kūrorta tradīcijām īsteni atbilstošu zaļumballi, kurā uzstājās grupa „Velvets” – mūziķi, kuri savulaik izklaidējuši arī Ķemeru sanatoriju viesus. Par straujākiem ritmiem gādāja DJ Pervert Sala.

Svētki ļāva Ķemeros atkal radīt gaisotni, kāda šajā dabas neparasti bagātīgi apdāvinātajā vietā ir valdījusi gadsimtiem, tādējādi veicinot Ķemeru kopienas saliedētību, ticību saviem spēkiem un apņēmību rīkoties, lai Ķemeri atkal kļūtu par vietu, kāda tā ir pelnījusi būt.

Visbeidzot, jāuzsver, ka šie krāšņie svētki šogad nebūtu bijuši iespējami bez ziedotāju atbalsta, kuri palīdzēja nodrošināt pasākuma rīkošanai nepieciešamo līdzfinansējumu. Tādēļ vēlreiz sakām vislielāko paldies katram, kurš ar savu ziedojumu atbalstīja Ķemeru svētku norisi – kopā bija 41 ziedotājs.

Paldies arī 55 brīvprātīgajiem palīgiem, kuri nodrošināja svētku norisi uz vietas. Viņu vidū bija pārstāvji no teju visām Ķemeros esošajām organizācijām – Ķemeru iedzīvotāju biedrības, Dabas aizsardzības pārvaldes, Ķemeru nacionālā parka fonda, Ķemeru luterāņu draudzes, Ķemeru baptistu draudzes, Ķemeru vidusskolas un Ķemeru bibliotēkas, bet netrūka arī vienkārši aktīvu, palīdzēt gribošu cilvēku.

Svētku rīkotāji saka vislielāko paldies arī pārējiem atbalstītājiem – Jūrmalas pilsētas domei par finansiālo atbalstu projekta “Kultūras dzīves veicināšana Ķemeros” ietvaros, partijai “Tev, Jūrmalai”, Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektora vietnieka p.i. Guntai Smalkajai, Jūrmalas pilsētas domes Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļai un personīgi Eināram Bučam,  SIA „Jūrmalas gaisma” un personīgi valdes priekšsēdētājam Vilmāram Freimanim, laikrakstam „Jūrmalas Vārds”, apsardzes firmai „Jūrmala”, Latvijas dzīvnieku audzētāju biedrībai „Mitau”, Jūrmalas kinoloģiskajai biedrībai „Olimps”, kūrorta rehabilitācijas centram “Jaunķemeri”, www.celoarinetu.lv!

Uz tikšanos citreiz!

 

Informāciju sagatavoja

Agnese Balandiņa

Ķemeru svētku darba grupas pārstāve

Mob. 26424972